Hypotheken

 Uw droomhuis of het gewenste bedrijfspand op een toplocatie ? Untitled-2

Voor particulieren en ondernemers zijn er verschillende hypotheekvormen mogelijk. Juist hierbij geldt dat uw persoonlijke omstandigheden nu of in de nabije toekomst bepalend zijn bij de keuze voor een hypotheekvorm.  Een goede analyse en een persoonsgebonden advies zijn bepalend voor de juiste keuze. Hypotheken kunnen we regelen zowel bij Florius, als bij ING en alle andere geldverstrekkers.

Voor het afsluiten van een hypotheek maken we samen een keuze uit de verschillende soorten en varianten aan hypotheekvormen.

Een aantal mogelijkheden op een rijtje.

 

Lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek lost u iedere maand een vast deel van de lening af. Tijdens de looptijd van de lening betaalt u daardoor steeds minder rente. De hypotheeklasten nemen daardoor af gedurende de looptijd van de hypotheek. Deze vorm is vooral interessant wanneer u een inkomensdaling verwacht.

Annuïteitenhypotheek

Bij deze hypotheekvorm lost u iedere maand een deel van de lening af. Dit is echter geen vast bedrag. Aan het begin van de looptijd lost u weinig af en betaalt u veel rente; aan het eind van de looptijd lost u meer af en betaalt u minder rente. De bruto hypotheeklasten zijn daardoor iedere maand gelijk. Aangezien u tijdens de looptijd steeds minder rente gaat betalen en dus minder belastingvoordeel geniet, stijgen de netto hypotheeklasten gedurende de looptijd van de hypotheek.

Levenhypotheek

Bij deze hypotheekvorm is het belastingvoordeel maximaal, omdat u de lening pas aan het einde van de looptijd in één keer helemaal of gedeeltelijk aflost. Via een kapitaalverzekering spaart u het hiervoor benodigde kapitaal - onder bepaalde voorwaarden- belastingvrij bijeen. Afhankelijk van de gekozen dekking is het eindkapitaal geheel of gedeeltelijk gegarandeerd. In het laatste geval bestaat het risico dat u de hypotheek niet in z'n geheel kunt aflossen.

Spaarhypotheek

Deze hypotheekvorm is gekoppeld aan een renterekening. Het belastingvoordeel is over de gehele looptijd maximaal, omdat u de lening pas aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Met een spaarhypotheek bent u er zeker van dat u aan het einde van de looptijd het geplande kapitaal heeft om deze hypotheek af te lossen.

Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek is het belastingvoordeel maximaal. Beleggingshypotheken zijn er in twee varianten. U kunt beleggen via een levensverzekering of direct in aandelen/beleggingsfondsen. Belegt u via een levensverzekering, dan bouwt u aan het eindkapitaal door betaling van premie die wordt belegd in een verzekeringsvorm. Belegt u zonder verzekering, dan bouwt u het eindkapitaal op via maandelijkse of eenmalige inleg in (beursgenoteerde) beleggingsfondsen. In beide gevallen bestaat het risico dat u door tegenvallend rendement de hypotheek niet in z'n geheel kunt aflossen.